fbpx

Att känna sig otillräcklig

Att känna sig otillräcklig

Att känna sig otillräcklig

Det gör verkligen jätteont i hjärtat av att känna sig otillräcklig! Hjärtat värker och skulle man kunna slå knut på sig själv hade man gjort det för länge sedan.

Du kanske känner att du inte lever upp till den partner du vill vara. Det kan vara så att du vill vara en bättre förälder. Det är många föräldrar som känner sig otillräckliga. Att vara mamma idag kräver nästan att ska du göra karriär, ha ett hem som i inredningstidningarna, resa, baka bullar, ha ett aktivt liv på Facebook eller Instagram och vara där för dina barn. Det går inte ihop.

Det är sällan samma kvinna som gör allt vi ser och det allt det vi vill att vi själva ska göra. Jag såg ett program på tv, tror det var stjärnor på slottet eller något liknade. Det var Johan Ulvesons dag och han hade tänkt att ta någon aktivitet alla kan, laga mat. Det var 6 st kändisar som skulle laga mat, men och vet du? Det blev nästan ingen mat för dessa välkända personer lagar inte mat till vardags. Ett exempel, Petra Mede visste inte att stekpannan ska vara varm när man lägger i köttet för att steka.

Jag tyckte det programmet var så befriande att se. Petra Mede är super duktig på sitt jobb men hon har nog någon annan som lagar maten hemma. Hon behöver inte alls tänka på att handla, baka bullar eller laga mat och passa mattider. Tänk om man fick raderar den stressen.

Vi måste ta till oss det att ingen är perfekt på alla plan. Vi måste försöka sänka ambitionsribban ett par hack neråt. Det finns inte den tiden att göra allt perfekt och överleva. Det är då vi blir utbrända.

Att vilja mer än man klarar av. Det gör verkligen jätteont i hjärtat av att känna sig otillräcklig!

Sharing is caring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *