fbpx

Minnet sviker ibland

Minnet sviker ibland

Minnet sviker ibland

Innan min utmattningsdepression hade jag allt i minnet, handlarlistor, telefonnummer, födelsedagar och fotografiskt minne över hur det ser ut i alla lådor och skåp hemma. Jag behövde sällan leta saker. Jag hade varulagret i min butik i stort sätt i minnet. Allt fanns där.

När jag började bli utmattad så var det otroligt svårt att minnas var jag lagde mina glasögon. Jag behövde dom för att se på långt håll som tv och när jag körde bil. Jag försöket med att lägga dom på samma ställe hela tiden men det fungerade verkligen inte för mig. Glasögonen låg väldigt sällan på den plats jag tänkt att dom skulle ligga.

Jag köpte en speciell liten hylla jag satte i hallen så att jag kunde lägga glasögonen på den varje gång jag kom hem och ta dom när jag skulle ut. Det var en bra tanke men funkade inte heller.

Med tiden var det mer än bara glasögon på fel plats som glömdes bort. Jag glömde tider och möten. Jag kunde stå med telefonen i handen och inte ha en aning om vem jag var på väg att ringa. Min sambo köpte en liten bok och penna som han tycket att jag skulle ha med mig. Jag blev irriterad och sa att jag minsann aldrig har behövt någon bok att skiva i.

Det var sant. Jag hade inte behövt en bok innan men nu behövde jag verkligen det. Det här var innan det fanns anteckningar i mobilen. Allt var som bortblåst och inget fastnade. Jag brukar säga att jag hade teflonhjärna. Allt bara gled av mig som vatten på en gås.

Det tog tid att komma tillbaka. Det blev en utmattningsdepression som varade i fler år. Jag fick medicin på medicin men inget verkade funka på mig. Jag fick till slut hjälp av en vän att komma ur denna karusell som snurrade fortare och fortare. Jag jobbar nu med att hjälpa andra att öka koncentrationen och mot bättre hälsa. Hör av dig om du vill boka ett samtal med rådgivning. Klicka på Kontakt uppe i menyn.

Sharing is caring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *